Over mij

Ondernemer van huis uit

Ik ben ondernemer van huis uit. Tijdens mijn studie Bedrijfseconomie bouwde ik vanuit mijn studentenkamer een prachtig bureau in de onderwijssector. Geen traditionele 'agency', wel een onderwijsbedrijf met 'uren verkopen' als voornaamste businessmodel. Die hobby groeide uit naar een fantastisch bedrijf met een team van 50+ medewerkers.

Lessen & exit

Ik maakte een hoop ondernemerclichés mee: van extase tot bijna bankroet, van brandjesblusser tot misbaar zijn. Ik heb aan den lijve ondervonden hoe frustrerend en spannend het kan zijn om een bedrijf op te schalen.

En toch, het was een te gekke tijd. Ik overkwam de groeistuipen en leerde fantastische lessen. In 2014 verkochten mijn compagnon en ik de tent aan private equity. De ervaring om mee te gaan in een landelijke consolidatie was goud waard, maar luidde ook mijn exit uit de branche in.

 

Ondernemers helpen groeien 

Na een kleine sabbatical ben ik me met andere ondernemers gaan bemoeien, als mentor en sparringspartner. Dat begon met kopjes koffie en werd langzaam mijn nieuwe missie. 

Scaling Up

Tussen 2016 en 2020 heb ik circa 15 scale-up-bedrijven intensief begeleid bij het implementeren van de Scaling Up - methodiek (a.k.a. Rockefeller Habits) van Verne Harnish. Onder andere vanuit het groeiversnellers programma 'GoFastForward' (inmiddels gefuseerd met ScaleUp Company).

Ik¬†hielp¬†directies bij het scherp krijgen van de groeistrategie. Elk kwartaal was ik¬†vervolgens de aanjager bij het analyseren en plannen van kwartaaldoelen en executie. Zo heb ik honderden uren doorgebracht in de 'machinekamers'¬†van ambitieuze en snelgroeiende organisaties vari√ęrend van 25 tot 250 medewerkers.¬†

#Masterjecijfers

Sinds mijn schooltijd¬†zijn cijfers¬†mijn liefde. Van boekhouden tot kpi's, van financi√ęn tot operatie; het is mijn passie om cijfers te vertalen naar magische inzichten. Om de businesskant van je bedrijf boeiend en leuk te maken.

In 2019 startte ik daarom #Masterjecijfers. Met de missie om ondernemers radicaal inzicht, grip en plezier te brengen in de harde kant van het bedrijf. Om zo de volle potentie van de business te kunnen realiseren.

If you change the way you look at your numbers, the numbers you look at change

Agencies & bureaus

Ik richt me volledig op agencies en bureaus. Ik hou van deze industrie, met de enorme passie, ambitie en creativiteit. Die drive in de mensen is geweldig om mee te werken en inspireert mij elke dag.

Ik werkte al intensief samen met 100+ agencies en heb daarnaast 1000+ ondernemers bereikt met mijn boodschap en praktische lessen.

Ik weet als geen ander hoe het eraan toegaat onder de motorkap van groeiende agencies en blijf gefascineerd door het agency-businessmodel. Elke dag verdiep ik mijn kennis over hóe een bureau scherper te sturen.

Die kennis deel ik graag door anderen te inspireren. Zo gaf ik de afgelopen jaren webinars, spreekbeurten en workshops in Nederland en daarbuiten. 

Je kent me wellicht van samenwerkingen met o.a. Dutch Digital Agencies, VIA, Tribe Global Agencies, GoFastForward (inmiddels ScaleUp Company), De Verkenners Agency Community, Simplicate, Sprout en anderen.

Info

#Masterjecijfers is een brand
van Olivier Zeestraten.

Masterjecijfers B.V.
De Ruijterstraat 36
2518 AS Den Haag