Agency Cockpit Methodiek


Deel 1 - Finance & Forecasting

We beginnen met het opzetten van jouw Agency Finance Cockpit,¬†de¬†bewezen #Masterjecijfers methodiek die al door meer dan 100 agencies in Nederland en daarbuiten wordt gebruikt. Deze cockpit combineert financi√ęle en operationele data en wordt, met mijn begeleiding, door jou op maat gemaakt. Hiermee kun je zowel financi√ęle analyses uitvoeren als anticiperen en vooruitkijken.

De cockpit, ook wel de Boards genoemd, is door mij de afgelopen jaren ontwikkeld en verfijnd door vele praktijkervaringen bij diverse bureaus van verschillende groottes en dienstverlening. Mijn templates en training vormen de basis van deze tooling.

De eerste twee sessies richten zich op het neerzetten van deze basis. Dat neemt circa 2 maanden in beslag. 

Output:

De basis van jouw 'op-maat' Agency Cockpit staat als een huis. Vanuit deze cockpit en de bijbehorende dashboards zul je de komende jaren je agency financieel sturen. De cockpit wordt stapsgewijs in je business ge√Įmplementeerd tijdens het programma.Deel 2 - Performance & KPI's

Vanaf maand 3 duiken we in 'Agency Performance'. We verkennen wat performance inhoudt, hoe je het meetbaar maakt, en welke metrics/KPI's cruciaal zijn voor de winstgevendheid en groei van je business.

Tijdens deze twee sessies bouw je een persoonlijk dashboard, het '#Masterboard', dat je gebruikt voor maandelijkse meetings met je managementteam of key players. Dit #Masterboard vormt de basis voor je maandelijkse reviews en geeft een helder overzicht van de performance van je bureau.

In deze sessies richten we ons niet alleen op cijfers, maar ook op de acties die je team kan ondernemen op basis van de KPI's. We bespreken hoe je praktisch op cijfers kunt sturen en welke stappen je team van maand tot maand kan nemen om de cijfers te be√Įnvloeden.

Ik deel veel inspirerende praktijkvoorbeelden die je direct kunt toepassen. Daarnaast deel je samen met collega-ondernemers eigen ervaringen, wat zowel leuk als enorm leerzaam is.

Zo krijg je een scherp beeld van de performance in jouw specifieke situatie en ontdek je hoe je jouw team daarop kunt laten acteren.

In januari 2025 kunnen jouw key players of MT deelnemen aan een inspirerende live masterclass (via Zoom), waarin ik mijn methodiek op hoofdlijnen doorloop. Dit doe ik in toegankelijke taal (het moet leuk blijven...) en helpt jou om je team sneller aan boord te krijgen.

Output:

Je hebt scherp welke KPI's in deze fase van je bedrijf van belang zijn. Deze zijn opgenomen in het #Masterboard, jouw overall dashboard voor het leiderschap/MT van je agency. Je stuurt actief op deze KPI's in je bedrijf en hebt de eerste lessen en inzichten al verzameld.Deel 3 - Sturen & Communiceren

In het laatste deel van de #Mastermind leer je hoe je effectief kunt sturen en communiceren over en rondom je cijfers. We bespreken hoe je met je team naar de cijfers kijkt, in welk ritme, wat je wel en niet deelt, en welke verhalen je vertelt. Je ontdekt wat je wilt dat je team leert van jullie meetings en hoe zij deze learnings weer doorgeven aan hun eigen teams.

Je implementeert de maandelijkse 'Finance & Performance Review'. Dit is het ideale format voor de maandelijkse meeting die je met je team gaat houden, ter vervanging van of als aanvulling op de huidige cijfermeetings. Deze Review wordt de hoeksteen van de financi√ęle aansturing van je bureau.

Daarnaast gaan we in op Financial Storytelling. We bespreken welke metaforen, modellen en concepten je kunt gebruiken om je boodschap over te brengen en hoe je de cijfers levendig maakt.

Output:

De Finance & Performance Review is ge√Įmplementeerd en je team doet de eerste concrete inzichten op. Jullie sturen nu op maandelijkse basis en jij hebt de storyteling al aardig onder de knie.

 

Terug naar #Mastermind pagina